Kids·Kleuter

Help mijn dochter van 4,5 poept nog in haar broek!

Mijn dochter is inmiddels 4,5 en is wat plassen betreft helemaal zindelijk. Alleen poepen dat bleef een probleem. Soms moest ik wel tot 3 keer per dag naar school om haar te verschonen. Omdat de juffen daar geen tijd voor hebben, logisch ook wel. Maar op een gegeven moment wordt je daar toch moedeloos van. Tot er ineens een wereld voor ons open ging..

Het was op een maandag morgen en ik had een afspraak op het consultatiebureau. Het consultatiebureau?? Ja het consultatiebureau omdat we dat afgesproken hadden na aanleiding van de zindelijkheid. Daar aangekomen kreeg onze dochter eerst een ogentest voor de 5e keer. Helaas ging dat ook deze keer niet zo als het hoort. Ondanks dat de mevrouw die het deed heel lief was en ze nu een zonnebril in plaats van dat irritante brilletje op mocht.

Na de ogen test moesten we even wachten op de arts. Maar als snel werden we naar binnen geroepen. En ook zij besloot een poging te doen voor de ogentest, maar helaas ook hier niet het gewenste resultaat. Daarna vroeg ze hoe het met de zindelijkheid ging. Ik vertelde haar dat het met plassen super ging en dat we heel trots waren, maar dat het poepen nog steeds niet goed ging.

Ze vroeg of onze dochter op het bed wilde gaan liggen zodat ze aan haar buik kon voelen. Dat vond ons meisje prima. Ze voelde aan haar buik en klopte op haar buik. Toen zei ze: Jullie dochter heeft obstipatie, zorg dat ze veel vezels eet en dat ze genoeg drinkt. Dan zou dat zich op moeten lossen, zo niet dan moet je dokter bellen.

We hebben dat 1,5 week aangekeken, maar toch had ik het gevoel dat het niet goed zat. Dus op donderdagmiddag zaten we bij de dokter en deden we ons verhaal. Ook hier moest ons meisje op het bed gaan liggen en wilde de dokter voelen en luisteren naar haar buik. En wat bleek de obstipatie was er nog steeds. En dus kregen we medicijnen. Dit zijn zakjes met poeder om meer vocht in de ontlasting te krijgen zodat het zachter wordt en de obstipatie verdwijnt.

Deze medicijnen gebruikt onze dochter nu

 

Inmiddels gebruiken we die medicijnen alweer 1,5 week en wij en vooral ons meisje merkt al heel veel verschil. Ze zei zelf: “Mama, het poepen doet geen pijn meer”
Ze gaat het steeds vaker aangeven en gaat het ook op de wc doen. Het gaat nog niet altijd goed, maar er zit zeker een stijgende lijn in. Nu maar hopen dat deze stijgende lijn zich voortzet.

 

 

Hebben jullie kinderen ook wel een last van obstipatie gehad?
Of problemen met zindelijkheid?

Advertenties

14 gedachten over “Help mijn dochter van 4,5 poept nog in haar broek!

  1. Ah dat moet niet fijn geweest zijn voor jouw dochtertje. Nu ik zwanger ben moet ik ook movicol gebruiken en dat helpt écht ontzettend goed. Hopelijk gaat het nu alleen maar de betere kant uit voor jouw kindje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s